GLÖDHOPPOR

GLÖDHOPPOR

Ingredienser
5 dl filmjölk
ca 12 dl rågsikt
2 tsk salt
1 dl sirap
2 tsk bikarbonat eller 4 tsk bakpulver
vetemjöl till utbakningen


Tillagning
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Ta upp och knåda på mjölat bakbord.
Kavla ut degen tunt (ca 5 mm) och ta ut runda kakor med ett mått. Nagga och
grädda några åt gången i torr, inte för varm stekpanna ett par minuter på
varje sida. Servera glödhopporna varma med smör och ost. Går även bra att
frysa in.


Jo jag är ju en mästare på att baka bullar, vaniljbullar, så det här kan ju inte vara så svårt ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0